NHÂN DÂN VIỆT NAM.ORG
TIẾNG NÓI CỦA MỘT SỐ NGƯỜI VIỆT YÊU NƯỚC TRONG NUỚC VÀ HẢI NGOẠI VẬN ĐỘNG TOÀN DÂN QUYẾT TÂM
CÓ NGÀY VUI ĐẠI THẮNG VIỆT NAM III LÀ ĐẬP TAN ÂM MƯU DBHB CỦA ĐẾ QUỐC MỸ, GIẢI TRỪ VÀ GIẢI HOẶC
GIẶC ÁO ĐEN VATICAN – GIẶC ÁO ĐEN BẢN ĐỊA – GIẶC TIN LÀNH

    Giới thiệu một số website:

   * Cong San
   * Nhan Dan
   * Cong An
   * Cong An N.D.
   * Quan Doi N.D
   * Lao Dong
   * Thanh Nien
   * Tuoi Tre
   * Saigon G, P.
   * VNA Net
   * Voice of V.N.
   * www.chuyenluan.com
   * www.duoctue.org
   * www.khuongviet.net
   * www.nguoivietyeunuoc.org
   * www.nguyentua.com
   * www.dongduongthoibao.net
   * www.dongduongthoibao.com
   * home.comcast.net/~charlieng


   

JOHN PAUL II VÀ BENEDICT XVI LÀ ĐỆ NHẤT ÁC NHÂN TRONG THẾ KỶ 20 - 21?


    

 

<> QUỐC KỲ - QUỐC CA 

 

<> QUỐC KỲ VIỆT NAM

 

<> QUỐC KỲ-QUỐC HIỆU-QUỐC CA NCHXHCNVN  

 

 

Tin tức - Tài liệu - Lịch sử

Sự kiện Việt Nam - Thế giới 

 

Tin Thế Giới & Việt Nam

 

Truyền H́nh Online Mười Ngàn Ngày Vietnam War

 

Chương Tŕnh Truyền H́nh Trực Tuyến Việt Nam Trên NHÂN DÂN VIỆT NAM. ORG

 

ĐÀI TIẾNG QUÊ HƯƠNG RADIO TRÊN TRANG NHÀ NHÂN DÂN VIỆT NAM. ORG

 

Cuộc Đời Cách Mạng Tổng Thống Hugo Chavez

 

Cuộc Đời Và Sư Nghiệp Tổng Thống Saddam Hussen

 

 

Hồ Chí Minh & Đảng CSVN

 

 

Tam Đại Việt Gian Ngô Đ́nh Điệm

 

 

Những Tài Liệu Và  Kiện Lịch Sử Cách Mạng Miền Nam 1/11/63

 

 

Những Siêu Điệp Viên LLVT

 

 

Sự Thật GHPGVNTN “Vơ Lan Ái”  Ăn  Phân T́nh Báo Mỹ NED

 

 

Hiễm Họa Giặc Áo Đen La Mă

 

 

Đại Thắng Mùa Xuân 30/4/75

 

 

“Lính Đánh Thuê” QĐVNCH

 

 

Lột Mặt Nạ DBHB Của NED 

 

 

 

 

Lê Hồng Phong

Hoàng Linh Đỗ Mậu

Hoàng Nguyên Nhuận

 

Trần Chung Ngọc  

 

Giuse Phạm Hữu Tạo

  Nguyễn Mạnh Quang

 

Charlie Nguyễn

 

Nguyễn Đắc Xuân

 

Nhân Tử Nguyễn Văn Thọ

 

Thân Hữu  

 

Báo Trong Nước & Hải Ngoại

 

Trang Nối Kết

 

 

 Websites hải ngoại

 

* Cong San

* Nhan Dan

* Cong An N.D.

* Quân Đội Nhân Dân

* Lao Dong

* Thanh Nien

* Tuoi Tre

* Saigon G, P.

* VNA Net

* Voice of V.N.

* Dan Tri.

 

Websites hải ngoại

 

* Chuyen Luan.

* Sach Hiem

* Dong Duong Thoi Bao

* Tieng Que Huong Radio.

* Giao Diem Online

* Charlie Nguyen

 

 

 

 

Thị trường chứng khoán lại sụt giảm trước viễn cảnh u ám của kinh tế Hoa Kỳ

 

 

 

Hai ngày sau cuộc họp thượng đỉnh G20 ở Washington, các thị trường chứng khoán thế giới lại sụt giảm, nhất là sau khi ngân hàng Mỹ Citigroup loan báo sẽ cắt giảm 50 ngàn việc làm trong những tháng tới

 

    Thông tin này đă khiến thị trường Wall Street hôm qua sụt mất 2,63% điểm. Tại châu Âu, các thị trường tiếp tục xu hướng sụt giảm . Tính đến trưa hôm nay, Paris bị mất 1,57% điểm, Luân Đôn 1,50% và Francfort 1,39%.

 

    Tại châu Á, sau khi Nhật Bản hôm qua xác nhận là kinh tế đă đi vào suy thoái, thị trường Tokyo hôm nay sụt 2,28% vào giờ đóng cửa. Hồng Kông cũng bị mắt 4,54% điểm.

 

    Theo một nhà phân tích tài chính ở Nhật Bản, mối lo ngại suy thoái kinh tế toàn cầu đang đè nặng lên các thị trường. Trong cuộc họp thượng đỉnh tại Washington vừa qua, các nước công nghiệp phát triển và các nước đang trổi dậy đă cam kết sẽ phối hợp các chính sách chấn hưng kinh tế và giám sát tốt hơn nền tài chính toàn cầu. Nhưng cuộc họp thượng đỉnh này lại không đề ra những kế hoạch cụ thể nào, cũng như không lập ra một cơ chế để kiểm soát hoạt động của các thị trường

 

Thanh Phương, RFI, ngày 18/11/08

 

 

  

Kinh tế của Nhật Bản và Hàn Quốc càng thêm u ám

 

T́nh h́nh kinh tế ngày càng trở nên tồi tệ tại châu Á. Thị trường chứng khoán Tokyo lại tụt giảm. Hai lĩnh vực ngân hàng và xe hơi của Nhật Bản gặp nhiều khó khăn. C̣n tại Hàn Quốc, chưa bao giờ số doanh nghiệp bị phá sản lại đạt mức cao như vậy từ 3 năm qua

 

Hôm nay thị trường chứng khoán Tokyo đă đóng cửa với chỉ số Nikkei bị mất đi gần 60 điểm, nghĩa là tụt giảm 0,66%. Các nhà đầu tư tỏ ra dè dặt trước những khó khăn tiếp tục đè nặng lên nền kinh tế thế giới, đặc biệt là trong các lĩnh vực ngân hàng và công nghiệp xe hơi.

 

Như vậy là ngân hàng số một của Nhật Bản, Mitsubishi UFJ Financial Group, đă công bố những kết quả trong sáu tháng đầu năm nay c̣n tệ hại hơn là dự trù, mặc dù ngân hàng này đă quyết định tăng số vốn là 990 tỷ yen (tức 8 tỷ eurô). C̣n tập đoàn tài chính số 3 của Nhật, Sumitomo Mitsui financial Group, th́ tụt giảm gần 8% cho dù tập đoàn này cũng có ư định tăng nguồn vốn. Do vậy mà các nhà đầu tư càng tỏ ra bi quan cho cả lĩnh vực ngân hàng.

 

Về phần công nghiệp xe hơi, Toyota, tập đoàn xe hơi số một tại Nhật Bản, thông báo hôm nay là tất cả các nhà máy đặt tại Hoa Kỳ sẽ ngưng sản xuất xe hơi trong hai ngày 22 và 23 tháng 12. Lư do là v́ mức cầu đă sụt giảm trên thị trường Hoa Kỳ. Đầu tháng này Toyota đă cho biết là tính đến tháng mười số xe bán ra tại Mỹ đă giảm đi gần 26% trong một năm.

 

C̣n mức lời của công ty Nissan sẽ là con số không trong quư hai của năm nay v́ mức cầu giảm và v́ đồng yen c̣n quá mạnh. Ông Carlos Ghosn, chủ tịch tổng giám đốc tập đoàn Renault và Nissan, đă tuyên bố với nhật báo Mỹ Wall Street Journal rằng năm 2009 sẽ là một trong những năm khó khăn nhất của tập đoàn này.

 

Trong lúc đó, tại Hàn Quốc, có 321 doanh nghiệp bị phá sản trong tháng mười, con số cao nhất từ tháng ba năm 2005. Trong tháng trước đă có 203 công ty bị phá sản tại Hàn Quốc.

 

Thanh Thủy, RFI, 19/11/08

 

 

 

 

 

    “ 100 năm sau, ai là người mà thế giới cho là ác nhất trong thế kỷ 20 - 21? Chắc các bạn cho rằng đó là Adolf Hitler. Có thể, nhưng không hẳn vậy. Tôi nghỉ rằng nếu nền văn minh này c̣n tồn tại 100 năm nữa th́ các sử gia khi đó sẽ đưa ra những bằng chứng bất khả phủ bác là John Paul II và Benedict XVI, là con người ác nhất trong thời đại của chúng ta. Điều chắc là, h́nh ảnh của Hitler sẽ không sáng sủa hơn chút nào qua ḍng thời gian. Người ta sẽ nhớ tới y như là một người đă giết chết nhiều triệu người vô tội. Nhưng những tội ác của y sẽ trở thành mờ nhạt bên cạnh danh sách những tội lỗi của John Paul II và Benedict XVI (NDVN)

 

 

 

 

JOHN PAUL II VÀ BENEDICT XVI

LÀ ĐỆ NHẤT ÁC NHÂN TRONG THẾ KỶ 20 - 21?

 

Băi nhiệm Giáo hoàng Benedict XVI

 

Thế đủ rồi ! Không ---Thế là quá lắm !

 

Trong sự xác nhận những sỉ nhục chính đáng mà tất cả chúng ta dành cho Bernie Madoff [người phạm 11 tội lừa đảo 50 tỉ] và cho những tên cướp AIG [công ty bảo hiểm lỗ 61.7 tỉ nhưng lại đặc thưởng cho ban giám đốc 165 triệu tiền bonus], chúng ta hăy để dành vài sỉ nhục mạnh mẽ hơn dành cho Giáo hoàng Benedict 16.

Sau khi sỉ nhục tín đồ đạo Hồi năm 2006 khi tuyên bố rằng Ma-hô-mét đă mang lại “chỉ  những điều ma quỷ và phi nhân, như mệnh lệnh của ông ta hăy loan truyền đức tin bằng gươm đao”; sau khi lập lại (qua Giáo đoàn cho Học thuyết về Đức tin) năm 2008 rằng việc thụ phong linh mục cho nữ tu th́ không được bàn căi nữa và tuyên bố rằng ai mà c̣n dính líu đến chuyện thụ phong nầy th́ sẽ bị tự động dứt phép thông công; sau khi giải trừ lệnh dứt phép thông công cho Richard Williamson, một cựu linh mục xem biến cố diệt chủng người Do Thái là không đáng kể, vào tháng giêng năm nay, bây giờ Benedict 16 lại mở đầu cuộc viếng thăm châu Phi bằng lời phán cho các dân tộc của một lục địa đang bị tàn hại v́ bệnh AIDS rằng việc phân phối bao cao su [ngừa thai] th́ “gia tăng thêm vấn đề” lan truyền bệnh AIDS.

 

Tôi là một tín đồ Công giáo và ư nghĩ một người như thế lại là phát ngôn nhân của Chúa Trời dưới thế này th́ đối với tôi thật là vô lư.

 

Dĩ nhiên, trong cấu trúc định chế được thiết lập vốn không phải bởi Giê-su mà bởi những người đă cướp đoạt tên ngài và, trong nhiều trường hợp, c̣n xuyên tạc giáo lư của ngài, không có một điều khoản nào được dự trù để băi nhiệm một giáo hoàng và truất phế ông ta cả. Nhưng chúng ta cần phải có một điều khoản như vậy.

 

Như tôi đă viết khá chi tiết trong cuốn sách mới đây của tôi, “Sự ăn cắp vĩ đại về Giê-su: Cuộc đánh cướp tôn giáo tại Mỹ” [Grand Theft Jesus: The Hijacking of Religion in America], nhà xuất bản Crown, tội lỗi trầm trọng của Giáo hội Công giáo - tội chết người theo đúng nghĩa đen của nó, nếu có một tội như thế - là điều giáo hội chống lại chuyện kiểm soát sinh đẻ. Dù Giáo hội có đoan quyết rằng điều đó là một phần của học thuyết đạo đức của Giáo hội, chánh sách nầy th́ đơn thuần là một học thuyết vô đạo đức của Giáo hội. Sử dụng bao cao su là một lập trường v́-sự-sống [thế mà Giáo hội lại cấm đoán]      

 

Tại sao Giáo hội cứ khăng khăng giữ lấy một học thuyết hiển nhiên là vô đạo đức như thế ? Người ta nghĩ rằng điều nầy bắt nguồn từ đầu óc méo mó của Giáo hội về tính dục và về đàn bà. Thái độ chống đối kiểm soát sinh đẻ là kết quả tự nhiên của cấu trúc đàn ông toàn trị của Giáo hội và là những nỗ lực của phái đàn ông nầy nhằm làm suy biến quyền lực thể chất của đàn bà bằng cách xác quyết rằng đàn bà và hành động giao hoan để lôi cuốn đàn ông là xấu ác (tông đồ Paul đă dạy cho tín đồ Thiên Chúa giáo ở  Corinth rằng “đàn ông không chạm đến đàn bà là điều tốt lành”) mà mục đích duy nhất chỉ để sản sinh. 

 

Ghét kết hôn có thể không phải là “một nền móng của Giáo hội” nhưng đó là một thành phần quan trọng của nền tảng xây dựng nên Giáo hội. Rơ ràng là trong một thế giới đă  quá đông dân số th́ tội lỗi không phải là cố gắng kiểm soát sinh sản mà tội lỗi là cố gắng kiểm soát sự kiểm soát sinh đẻ.

 

Thế mà bây giờ Giáo hoàng lại đi quá đà khi xác định rằng dùng bao cao su sẽ làm tệ hại thêm t́nh trạng tràn lan của bệnh AIDS -- Đây là một hành động nhục nhă qua mặt cả tên lừa đảo Madoff và công ty bảo hiểm AIG !

 

Hăy khởi động một phong trào trong ḷng Giáo hội Công giáo để băi nhiệm Giáo hoàng Benedict 16 và truất phế ông ta ra khỏi chức chưởng nầy. Nhân tiện đang đề cập đến chuyện băi nhiệm nầy, hăy thay thế ông ta bằng một phụ nữ.

 

Giáo hoàng đă đảo ngược quyết định dứt phép thông công một tên xem nhẹ sự diệt chũng Do Thái Holocaust. Liệu ông ta có sẽ dứt phép thông công tôi v́ tôi đă nêu lên rằng ông ta chỉ là một người xem nhẹ sự ghét kết hôn.

 

Nếu thái độ nầy là một “tội” dị giáo, th́ hăy dị giáo đến cùng.

 

Robert S. McElvaine là Giáo sư tại Phân khoa Văn học Nghthuật Elizabeth Chisholm của trưng Đại học Millsaps College. Tác phẩm mới nhất của ông làGrand Theft Jesus: The Hijacking of Religion in America” (NXB Crown).

 

*   *   *

 

 

Impeach the Pope

By Robert S. McElvaine

Professor of Arts & Letters, Millsaps College

 

 

Enough! No--Too much!

 

Amid all the justified outrage we all feel at Bernie Madoff and the AIG bandits, let us save some intense outrage for Pope Benedict XVI.

 

After insulting Muslims by declaring in 2006 that Muhammad had brought "things only evil and inhuman, such as his command to spread by the sword the faith he preached," after reiterating (through the Congregation for the Doctrine of the Faith) in 2008 that the subject of the ordination of women is not even open for discussion and declaring that anyone involved with the ordination of women will be automatically excommunicated, after lifting in January of this year the excommunication of Holocaust-denier Richard Williamson, now Benedict XVI opens a visit to Africa by telling the people of a continent decimated by AIDS that the distribution of condoms "increases the problem" of the spread of AIDS.

 

I am a Catholic and the idea that such a man is God's spokesperson on earth is absurd to me.

There are, of course, no provisions in the hierarchical institution set up, not by Jesus but by men who hijacked his name and in many cases perverted his teachings, for impeaching a pope and removing him from office. But there ought to be.

 

As I detail in my latest book, "Grand Theft Jesus: The Hijacking of Religion in America" (Crown), the cardinal sin of the Catholic Church -- a literally deadly sin, if ever there was one -- is its opposition to birth control. Far from being, as the Church contends, part of its moral doctrine, this policy is, plainly, the immoral doctrine of the Church. The use of condoms is a pro-life position.

 

Why does the Church persist in such a manifestly immoral doctrine? One suspects that it must be the usual twisted thinking about sex and women. The Church's opposition to birth control is largely an outgrowth of its all-male composition and those males' attempts to degrade women's physical powers by asserting that women and the intercourse into which they supposedly tempt men are necessary evils ("It is well for a man not to touch a woman," Paul instructed the Christians of Corinth), the only purpose of which is procreation.

 

Misogyny may not be "the Church's one foundation," but it is a major part of the base on which it was constructed.

 

It should be obvious that the sin in an over-populated world is not attempting to control birth, but attempting to control birth control.

 

And now for the pope to go so far as to indicate that condom use worsens the spread of AIDS -- there's an outrage that tops Madoff and AIG!

 

Let's start a movement within the Catholic Church to impeach Pope Benedict XVI and remove him from office. While we're at it, let's replace him with a woman.

 

He reversed the excommunication of a Holocaust denier. Will he excommunicate me for pointing out that he is a misogyny denier?

 

If this be heresy, make the most of it.

 

Robert S. McElvaine is Elizabeth Chisholm Professor of Arts & Letters at Millsaps College. His latest book is Grand Theft Jesus: The Hijacking of Religion in America (Crown).

 

By Robert S. McElvaine  |  March 18, 2009; 2:09 AM ET

email us 

Let me add my two cents worth. All religions and gods are out of man's imagination, albeit a very fertile one!

 

In the olden days, ecstasy" and mystical experience resulted often from "drugs," i.e., what is considered controlled substances in the modern society.

 

So, any time someone says, "I spoke with God," or "God said such and such," or "God told me to do ...," should always be doubted, discarded even, unless it is for the good of the people.

 

The Catholic church has built itself into a monolithic power, and without realizing its vast reach and its consequences, is acting from a caveman's mindset!

 

Moreover, the Pope and the Catholic church should be more concerned about the pedophile priests, poverty, etc., and not make asinine statements as if the Pope were a doctor!! Really! Does he even think before opening his mouth? Unless he has a hidden agenda to wipe out the African people!

 

If Christ came to town today, (1)he would not recognize the simple, basic humanitarian ideas he taught, and (2) he would be driven out of town as a crazy man!

 

If you trust the middleman, i.e. the Pope, and not exercise your own personal relationship with a/the Supreme Power/Ultimate Reality, you lost the battle. Worse, you deserve what you hear!!!

 

Posted by: zbiegnu18 | March 18, 2009 5:13 PM

 

A good post but unfair in some ways. The Pope as the leader of the Catholic Church is responsible for its dogma. I believe the current Catholic dogma is against birth control so the Pope is not doing wrong in this regard, at least as far as "good" Catholics are concerned. Isn't the Pope's word supposed to be God's word?

 

The rest of us know that the Vatican has been wrong in the past and in more than one occasion so nothing is new here. One then has to wonder what the purpose of this article was? Perhaps to show that not all Catholics believe as the Pope says they should? We also know that there are Catholics who believe that the teaching of the Church are not traditional enough (e.g., Society of St. Pius). So there will always be those who think they know more or better that their elected leader.

 

I don't believe that impeachment is a viable option. Those who believe strongly enough in their opposition to religious doctrine and are unable to effect change from within probably would do better to find a different religion that is more in line with their views.

 

As an aside, I personally do not take issue with the Pope's views on the Muslim religion. He's a well studied theologian and there is truth to what was quoted when taken in the context of his entire lecture. Most moderate Muslims will cringe at this and rightly so. Unfortunately these same moderates are the very ones who should be but fail to keep in check the more extreme elements of their religion. If they do nothing then they tend to be guilty by association.

 

Posted by: eyecare | March 18, 2009 5:13 PM

 

Prof McElvaine can be excused now, the adults need to talk. The Washinton Post doesn't have to indulge tier 3 college professors with ink. They are to blame for exploiting this submission. The audience Prof. M is talking to is not an informed one - the Post must know this. It is fine if the Post WANTS to foment the rabble and indulge in shallow doctrinal distortions, as long as they don't defend this type of attack as anything resembling scholarship. It is pure fallacy and misrepresentation.

 

The teaching in the church has to do with self-love and the suffocation of virtue in the indulgence of lust, not a boot on the neck of women and their "powers." Women are, in fact, essential in God's expressions of love. In both the normative world, and, especially, in the development of spiritual perfection of His love.


For an acedemic, Prof. Mc is wading in the shallow pool.

 

Posted by: nofearpsalm23 | March 18, 2009 5:10 PM

 

Maybe they sell only used condoms in the jungle that don't always guarantee the full protection. Just like the ones in Washington.


Pope knows best - always listen to the Pope!

 

Posted by: jmk55 | March 18, 2009 5:09 PM

 

First off let me say, I am no catholic, I am no protestant, Jew, Muslim, whatever. No church, nothing, nada, zip. But I do have a dialogue, a daily, moment by moment, healthy robust dialogue with God. The God of MY understanding. When I read of the Popes denoument on Condoms I thought, sheesh! There they go again. Then I thought what a silly man, a little man, what an ignorant man. Then I thought well, he is a human being , he does have a right to his views and then I thought, yeah! However he speaks for millions and millions around the world. The world has a problem. We are a finite commodity, we are procreating far too fast and far too often. And then I read the comments on this page and became saddened at the unwillingness of people, all people, to think outside the box. Healthy open debate, is simply healthy open debate. There are no right or wrongs, simply shades of color. The author has as much right as the Pope to express his views. As I do, as you do and that right is protected in America. To consider that the Pope is God's exclusive voice on earth is simply narrow and arrogant. Pompous even and surely not at all humble. God help us indeed!

 

Posted by: kiwicafe | March 18, 2009 5:09 PM

The Catholics have been stupid enough to pay for this man’s extracurricular activities; it is their responsibility to deal with him. May be he got HIV after using condom and his experience may be what he is talking about.


If the Catholics can’t impeach the Pope, let them do away with him as a courtesy to the rest of the society.

 

Posted by: samelson1 | March 18, 2009 5:08 PM

 

As a Catholic, I'm totally disgusted and enraged by this article. I emailed the author personally to tell him so. I think the one who needs to leave the Church is the author of this article. The Pope is right on (when he's quoted correctly, which is not here) and a wonderful leader for the Church. Viva Il Papa.

 

Posted by: rainbowosmondfan | March 18, 2009 5:08 PM

 

Thank you, Robert S. McElvaine.

 

Human beings question authority, sheep will follow any leader, even a dog.

 

The idea that one can't disagree with Catholic dogma and still call oneself a Catholic is preposterous. Unless you have been excommunicated, you are still a Catholic regardless of the

opinion of your detractors.

 

What will these feverishly obedient followers say when their leader is eventually succeeded and dogma changes? Will they feel like fools? I wonder...

 

Posted by: riguna | March 18, 2009 5:06 PM

 

Birth control encourages promiscuity. The Catholic Church is humanist and teaches what is good for people. Educate yourself about *why* it teaches what it does and you may be surprised to find that it does make sense. The condom mind-set is one of easy sex without consequences, which destroys the sanctity of sexuality and of the other person involved. People in loving monogamous relationships do not need condoms; there are other methods of natural family planning, including periodic abstinence, which in fact encourages couples to become emotionally and spiritually closer, rather than basing the bonds of their relationships exclusively on sex.

 

I work on a college campus and I see first-hand the damage that the birth-control mindset has done to young women and men, and the way they approach relationships.

 

The Pope will stand fast in this teaching, despite that hate being spewed from anti-Catholic sectors. If you don't agree with him on this, then you don't have to be Catholic. I and many others are extremely proud to be part of this venerable tradition which believes in eternal truths, not relative ones.

 

People today, particularly Americans, want easy answers, and they want to do what feels good. Ease and feeling good do not a rewarding life make, however.

Posted by: mksylvia | March 18, 2009 5:06 PM

 

As I grow older, I find it harder and harder to understand the ignorance that surrounds me every day, especially concerning matters of great importance...with this book the author has hit the nail on the head!

 

Thanks for saying it!

 

Posted by: fliptrx | March 18, 2009 5:04 PM

 

I am a cradle Catholic and left The Church because of its ignorance of science and how the adherence to facts might better the world; this is just another confirmation of my decision. I was taught that the Pope was infallible?

 

Posted by: bboyno | March 18, 2009 5:03 PM

 

Since the author knows that the church leadership of the catholic church is not ordained by God, thus sinful in and of itself, why do you still call yourself catholic? There was never a promise that the true church would always have a decendent of Paul as its head. The only head of God's church is Christ. Only those who love Christ and follow his will have any inheritance from him.

 

You are so right that the pope is NOT God's spokesman on earth. He is only a sinful man like the rest of us, but he, in his usurping Christ's place as head, condemns himself to hell.

 

READ the bible. How many catholics are encouraged to read and study for themselves? If you know what Christ has said through the bible, you would not call yourself catholic.

 

Posted by: bnoe | March 18, 2009 5:03 PM

 

I AM a Catholic.

 

I do NOT agree with much that the Prada pump wearing prick in Rome says or does.

 

He means NOTHING to me or to most Catholics in the USA.

 

He is a EVIL man& has been for years he can excommunicate if he has the balls to but I am sure he is too busy playing with the "boys" to do that.

 

KARMA has a way of getting men like him.

 

Posted by: SFhairyArabaolcom | March 18, 2009 4:59 PM

 

Dear Mr. McElvaine,

 

I too am Catholic. Funny isn't it, how we are all so different at different times in our lives (depending on our wants and desires)?

 

You are taking Peter's statements completely out of material context. You are implying material things that are not and have not been implied by Peter. You are specifically omitting additional material thoughts and ideas offered by Peter in support of his statements. In court, each of these three is categorized as a lie. Why do you think that is?

 

On the other hand, maybe you are suggesting that you know better and that Peter should listen to you? One problem with that: Peter is probably too busy listening to someone else. You know? That guy whose Word you seem to be in disagreement with?

 

Just because people are selfish and self-indulgent (of which I am the first), doesn't mean there isn't a higher truth to which we should aspire. Can we agree on that?

 

Salacious posturing, does not good content make, and you seem to be marketing to the angry little troll in all of us. Regardless of your attempts to appear sincere, your words betray your true intent.

 

Good luck with that.

 

P.S. I'll get a good chuckle each time I pass up your book, as knowing already where you stand, I am certain there nothing in it that would compel me to spend money on it. However, I will consider putting the cost of it into the Poor Box to cause me to be more aware of my sin of sarcasm toward you.

 

Posted by: emcauley3 | March 18, 2009 4:56 PM

 

"To those who aren't Catholic and post negative comments - This is Church business - Not yours - mind your own business! " As Posted by: rleng616

 

Dearest rleng616, We will be glad to mind our own business just as soon as you and yours get out of the business of extending your religious dogma via government legislation.

Posted by: techidaho | March 18, 2009 4:54 PM

 

All those angry people!!! While you are handling your rage, why not go find a god that you like and who doesn't ask much of you. In the meantime, let the Pope be the Pope. There's a billion plus Catholics that are proud of him and pray for him all the time.

 

Posted by: msgr | March 18, 2009 4:54 PM

 

Finally a good debate.

 

Since I am not Catholic I will not profess to know all about the Catholic church. However some of the things I have witnessed in the Catholic church and have been informed of from Catholics do baffle me as they do not go along with the teachings of Christ. I would love some logical answers as to how the Catholic Church came to some of the beliefs. Especially those that go against what Christ taught us. Like prayer and the confession of sins.

 

As far as the Pope's statements on Condoms, I wonder why people are getting so upset? It is the same message in a different form.

 

Posted by: mburton325 | March 18, 2009 4:52 PM

 

The author obviously did not research both sides of the topic and this is purely opinion.

He also cannot be Catholic and for birth control, etc. You do not need me to tell you why. He needs to got to a priest and have it explained - clearly from this article he did not.

Posted by: reginalein | March 18, 2009 4:52 PM

 

Dear Professor McElvaine,


You are Catholic only in your own imagination. Already St. Ignatius of Antioch (ca. 35 or 50-between 98 and 117) wrote that "Where the Bishop is, there is the Church." You may disagree with the Holy Father, but calls for "impeachment" and the like are ridiculous. Thank God the Catholic Church is not an American-style "democracy" and can never be one. Its rules were ordained by Jesus Christ, they can be studied in a book called the Bible, and their implementation by the Pope is - as Catholics believe and pray - guided by the Holy Spirit. Certain principles of morality, for example the directedness of sexuality toward new life, are simply cast in stone, for they derive from a natural law that you seem not to see. Now you may believe none of this, but then why not join the many denominations that offer everything you suggest? The rest of us thank Benedict XVI for being one of the most intellectually inspiring leaders of the Church over the past century
.

 

Posted by: Catholicus | March 18, 2009 4:52 PM

 

It just goes to show - any moron can be published in a book these days.

 

I frankly don't understand how you can call yourself a Catholic when you clearly don't agree with or follow the teachings of the church. Clearly, you are one of the new breed of so-called "Catholics" that seem to think modernism and humanism should prevail in our religion. God doesn't change, and He never intended for changes to be made to accommodate man's selfish nature. People who did not want to follow the Catholic religion - which, may I remind you is the religion which God Himself started while on this earth - have started their own religions. That's why we have all of the "johnny-come latelys" such as the Lutherans, Protestants, Baptists, etc. These religions were founded to appease man and accommodate his human desires. St. Peter was selected by God to head his church and was the first Pope.

 

Perhaps you need to brush up on the true aspects of the Church and stop disrespecting it with your uneducated comments.

 

I am a proud Catholic and will continue to fully support our church even though purported Catholics like yourself continue to desecrate it. You should be ashamed of yourself. And, in case you're not, don't worry. I'm ashamed for you.

 

Posted by: WandaE1 | March 18, 2009 4:48 PM

 

I thought your point is partial when you only quote what the Pope said but miss the point of Roman Catholic church, which is "marital fidelity and sexual abstinence are the best way to prevent the spread of HIV" which is indisputably true.

 

While freedom of sex and birth control in Europe and America is obvious and the use of condom is necessary, in Africa and Asia, distributing condoms is like promoting casual sex. And once people get into it, it's hard to stop. We all know that. So who will make sure those Africans will buy condoms for themselves for the next intercourses, given their destitute? That's what the Pope meant by "condoms increase the spread of HIV", in developing countries, not America or Europe.

 

Posted by: pelifleming | March 18, 2009 4:45 PM

 

2 facts i read today in Reuters about Washington DC:

 

- U.S. capital struggles to contain HIV epidemic.

 

- The city said it is one of two in the nation with a major condom distribution program, distributing 1.5 million in 2008.


Go Figure. Some people just won't admit that 1 + 1 is 2.

 

Posted by: jortega | March 18, 2009 4:45 PM

 

Every time the pope comes out with some new outrage or stupidity (not to mention the sex abuse scandals and the complicity of so many bishops therein) I feel correct in having left the catholic church a long time ago.

When I visited the Vatican a couple years ago, the strangle-hold that the deep past has on the church was quite palpable. I wonder if they'll make it into the 20th century before the 21st is over?

 

Posted by: Leo3 | March 18, 2009 4:44 PM

 

Nhấn vào đọc thêm (Click) giaodiemonline: Impeach the Pope - Băi nhiệm Giáo hoàng - Robert McElvaine

 

Trich giaodiemonline.com, ngày 19/3/09

NDVN, ngày 20/3/09 

 

 

 

 

   

 

 

   ÁC MA PIUS XII         ÁC MA JOHN PAUL II     ÁC MA BENEDICT XVI 

Pope Pius XIIPope John Paul II.jpg

EUGENIO PACELLI             KAROL WOJTYLA          JOSEPH RATZINGER

(1876 - 1958)                       (1920 - 2005)                              (1927 - ?) 

 

AI LÀ ĐỆ NHẤT ÁC NHÂN TRONG THẾ KỶ 20?

Trần Chung Ngọc

 

 

    Trong những chương tŕnh phát thanh đặc sắc nhất ở Columbus, Ohio, đài CBN và TV, ( Greatest Hits from Ohio ), Frank R. Zindler b́nh luận về John Paul II như sau:

 

    “ 100 năm sau, ai là người mà thế giới cho là ác nhất trong thế kỷ 20? Chắc các bạn cho rằng đó là Adolf Hitler. Có thể, nhưng không hẳn vậy. Tôi nghỉ rằng nếu nền văn minh này c̣n tồn tại 100 năm nữa th́ các sử gia khi đó sẽ đưa ra những bằng chứng bất khả phủ bác là John Paul II là con người ác nhất trong thời đại của chúng ta. Điều chắc là, h́nh ảnh của Hitler sẽ không sáng sủa hơn chút nào qua ḍng thời gian. Người ta sẽ nhớ tới y như làmột người đă giết chết nhiều triệu người vô tội. Nhưng những tội ác của y sẽ trở thành mờ nhạt bên cạnh danh sách những tội lỗi của John Paul II

 

    Trong khi Hitler phạm tội dự tính diệt chủng đối với một nhóm người đặc biệt ( Do Thái, TCN ), John Paul II sẽ bị kết tội dự tính diệt chủng đối với toàn thể nhân loại.

 

    100 năm sau, ít nhất là một tỷ người sẽ sống trong những cơn hấp hối kéo dài và chết chóc v́ John Paul II  chống đối sự kiểm soát sinh đẻ, phương pháp diệt trùng để khỏi sinh sản, và phá thai.

 

    Người ta sẽ nhớ rằng John Paul II  đă đi tới những vùng đang chết đói ở Phi Châu và Nam Mỹ và khuyến khích dân chúng  ở đây gia tăng sinh sản những đứa trẻ vô tội xấu số không tránh khỏi chết đói về sau.

 

    Người ta nhớ rằng John Paul II là người làm tăng sự nghèo khổ của con người hơn bất cứ ai khác trong lịch sử văn minh..

 

    Giáo hội Ca-tô Rô-Ma đă giết trên 11 triệu người trong thời đại của những ṭa án xử dị giáo, nhưng John Paul II sẽ giết hại nhiều hơn thế trong cuộc sống của Ngài. Cái chủ thuyết diệt chủng mà Ngài phát động sẽ c̣n tiếp tục giết những người vô tội trên trái đất này dài dài trong tương lai. ( Frank R. Zindler , “ Greatest Hits From Ohio ”, AA Press, Austin, Texas, 1991, p. 182 )

 

    ( A hundred years from now, who will be remembered as the most evil man of the twentieth century? Adolf Hitler, you say? Perhaps, but not likely. I suspect that if there is any civilization surviving on this plundered planet a century hence, ts historians will point with irrefutable evidence to Pope John Paul II as the most  evil man of our times. To be sure, Hitler’s image is not likely to improve any with age. He will always be remembered as a man who brought about the deaths of several millions of innocent people. But his crimes will pale beside the list of sins ascribed to John Paul II.

 

    Whereas Hitler was guilty of  premeditated genocide against particular group of humans, Jonh Paul II will be charged with premditatation of  genoside against the human race itself.

 

    By a hundred years from now, at least a billion people will have suffered extended agony and death because of John Paul II’s opposition to birth control, sterilization, and abortion

 

    It will be remembered that the pope went to the starving in Africa and South America and encouraged them to increase manyfold the number of unfortunate innocents who would have to strave later on.

 

    John Paul II will be remembered as the man who increased human misery more than anyone in the history of  civilization.

 

    The Roman Catholic church killed over 11 million people in the course of  the Inquisition, but John Paul II will murder more than that in his own lifetime. The juggernaut of genocide which he has set in motion will continue to crush and kill the innocent of  this earth far into the future. )

 

    Trên đây chỉ là vài nhận xét về con người của Giáo Hoàng qua những tài liệu và tin tức báo chí, TV đă được phổ biến công khai trên toàn nước Mỹ. Nếu những nhận xét này là những lời vu khống, mạ lỵ, hay ném bùn vu vơ th́ tại sao, với quyền lực của Giáo hội Ca Tô Rô Ma trên thế giới, không có một tác giả  nào bị truy tố ra Ṭa về các tội danh trên, và các tài liệu đă thành văn trên không hề bị thu hồi hay cấm đoán  mà vẫn được tự do phổ biến?

 

Trích báo Đông Dương Thời Báo

ngày 1/1/07<Go Back>
Printer Friendly Page Send this Story to a Friend